top of page

'Wat zou water van mensen wensen?'

Menpsut Wensput - Axel Coumans Fides Lapidaire - DDW21 6.jpg

Mensput Wensput

wederkerig

het komt van beide kanten

 

Een onderdompeling in wederkerigheid

Open de kraan en een eindeloze stroom aan water volgt. Een druk op de knop en het toilet spoelt water naar een onzichtbare en vergeten plek. Onze watersystemen zijn ingericht op overvloed en comfort. Dit maakt het vanzelfsprekend om onszelf los te zien van de waterkringloop, het ecosysteem en de natuur. Maar dat zijn we niet.

 

De Mensput - Wensput nodigt ons uit onze relatie met water te herzien. Het vraagt zich af hoe een watersysteem eruit ziet dat ontworpen is vanuit inclusie van onszelf in de natuur. Van nemen en nemen naar geven en nemen. Van waterconsumptie naar waterwederkerigheid. Door middel van de vragen als “Wat zou water van mensen wensen?” daagt de Mensput - Wensput de bezoeker uit zich in te leven in water. Het antwoord wordt in een munt gekrast en door de munt in de put te werpen, wordt er een wens voor water uitgesproken.

 

Zo leren we door middel van uitwisseling, de natuurlijke balans met water op te zoeken. Door actief de vraag te stellen hoe wederkerigheid er in onze watersystemen uit zou zien, stellen ontwerpers Axel Coumans en Fides Lapidaire een waterkentering voor.

Dit project is in opdracht van The Embassy of Water en in samenwerking met Brabant Water, Waterschap de Dommel, Provincie Noord Brabant en Gemeente Eindhoven.

De Mensput Wenpsut was onderdeel van de The Embassy of water op de Dutch Design Week 2021

Menpsut Wensput - Axel Coumans Fides Lapidaire - DDW21.jpg
Menpsut Wensput - Axel Coumans Fides Lapidaire - DDW21 10.jpg

WDE talks bij Pakhuis de Zwijger over The Embassy of water en de Mensput Wensput

bottom of page