logo fides 3.png

‘Minder is meer’

Less+1

minder

vergrotende trap onverbogen vorm van weinig

Als vervolg van The Carrot Experience is er in samenwerking met Studio Goudswaard en Cecile Espinasse het project Less+1 ontstaan.

 

Waardevermeerdering door minder. Een directe reactie op de decennia lange heersende mentaliteit in de landbouw sector: ‘zo veel mogelijk produceren voor zo weinig mogelijk geld’. Deze mentaliteit heeft voor veel problemen gezorgd op het gebied van gezondheid en welzijn voor zowel dieren als mensen. In het project Less +1 zoeken we naar strategieën om minder te produceren en tegelijkertijd de waardering voor voedsel te vergroten. In de toekomst verwachten we een toename van het aantal +1 ingrediënten. Deze + 1's zitten niet letterlijk in het product, maar zijn de toegevoegde waarden die we toevoegen in de manier waarop we voedsel produceren, consumeren en van betekenis voorzien.

 

Less +1 is onderdeel van de Landbouw Innovatie Campus. Hierin wordt samengewerkt met boeren, ontwerpers, studenten en ambtenaren.

Op de Dutch Design Week 2017 heeft het Less+1 diner plaatsgevonden. Dit diner was een vertaling van de Less+1 vertalingen in samenwerking met boeren.

De illustraties zijn met dank aan Cecile Espinasse

Zeg hallo

Of hou me in de gaten

  • Black LinkedIn Icon
  • Black Instagram Icon

De beelden in de press kit mogen open gebruikt worden mits vermelding van project, naam en fotograaf .

Fides Lapidaire, 2019